Tidligere events / Historie

Tidligere aktiviteter i Kulturhulen/ Stregen regi.

På denne side kan du se en liste over tidligere events i "Kulturhulen" / "Stregen" regi. Vi oplister dem kronologisk med de ældste nederst og de nyeste øverst:

On this page you´ll be able to se a list over earlier events in "Kulturhulen" / "Stregen". We´ll list them cronologically with the newest at the top.

Kulturhulen - Stregen navneskift

D 21/8 2018 skiftede vi og denne hjemmeside navn fra "Kulturhulen" til "Stregen".

Ideen til navneskiftet kom, dels fordi vi i 2017 solgte den lille private ejerlejlighed, vi boede i, og dels  som en erkendelse af, at vi synes, det er vildledende at kalde de arbejdende elementer  for "en kunstnergruppe" , når det reelt set kun er een billedkunstner, Lisbet Lærke, der driver stedet, udstiller, laver alt det kreative arbejde, inklusive leder og fordeler alt det praktiske arbejde omkring eventsene, med undtagelse af styringen af hjemmesiden, og FB-siderne, der er knyttet til dette koncept.

Det altfavnende offentligt lydende navn på den lille kunstnerbolig, "Kulturhulen" var som skabt til den lille hule på sammenlagt 23m bolig /hule med soveværelse, køkken, bad, terrasse, museum, galleri, designværksteder, musikværksted mm, vi havde i Tisvilde, men det passer ikke ind  andre steder eller på andre bygninger. Endnu en god grund til at skifte det, så vi kan komme videre.

Vi glæder os derfor til at præsentere nye tiltag, men under Lisbet Lærkes lidt mere joviale kælenavn "Stregen" der er affødt af, at hun har 11 forskellige internationalt anerkendte male- og tegnestreger ---------- - og et par klippestreger --------

Julehjertemuseet "H. C. Andersen Passion2" 29.okt- 18.dec 2016

4/1 2016: Tak for endnu en velbesøgt åbningssæson i museet, den 3. i de kun 23 m2 (incl veranda, ydervægge, køkken, bad og toilet) i den lille vintage lejlighed i Tisvildeleje.

Grundet bla. besøgendes klager over den tilbagetrukne beliggenhed på en privat grund tilhørende en ejerforening i en privat lejlighed i Tisvilde midtby, pladsmangel og manglende stabile togforbidendelser mellem København og Tisvildeleje i åbningsperioden vil vi nu forsøge at finde et andet charmernede præsentabelt og mere velegnet sted til The Woven Heart Art Museum / Julehjertemuseet at være, helst i Københavnsområdet, men også centrale beliggenheder på resten af Sjælland, Lolland og Falster med posthus og stabile fragtmuligheder til og fra har interesse. Galleri Octopus Art er et internet - og onlinegalleri, der gerne rykker ud og udstiller på andre gallerier.

De 23 m2, vi har til låns i Tisvildeleje er alt for lidt til udover de ovennævnte ting også at rumme Galleri Octopus Art, Design By Lisbet Lark, The Woven Heart Art Museum, museumsbutikken, billettering, komponist-og tekstforfattervirksomhed og alt det andet spændende, vi også gerne vil lave fremover. Kunstmuseet Julehjertemuseet med museumsbutik og billettering har reelt set kun 14m2 til rådighed, når plads til alt andet går fra, men er ét af de museer i Danmark, der har haft flest besøgende pr åbningsdag i de 3 år, vi har haft det i drift den lille lejlighed på Hovedgaden i Tisvildeleje. Lokationen er kort sagt oprindeligt ikke anskaffet til og ikke egnet til dét, vi bruger den til og gerne vil bruge det til fremadrettet. Vi er vokset ud af Hulen i Tisvildeleje, så derfor søger vi efter et nyt dejligt sted med god plads til det hele, som vi kan gøre endnu smukkere.

Pr 1/1 2017 er Kunstnergruppen "Kulturhulen" endvidere blevet reduceret til KUN at omfatte de 2 medlemmer, der er aktive kunstnere i Kulturhulen, ejer stedet og driver det, da vi finder det uholdbart, at folk, der intet overhovedet yder kunstnerisk, økonomisk, arbejdstidsmæssigt eller på anden måde arbejdsmæssigt til stedet, har medbestemmelsesret i gruppen og indflydelse på gruppens beslutninger.

-o-

Kunstforedrag "Casa Utopica" / Lisbet Lærke

Artist talks by Lisbet Lark.

Datoer: Weekenderne: 30.- 31.juli og 6.-7 august 2016 kl 16.00 og 16.30.

Symbolsk entré betaling på arrangementet (underholdningen) ved verandadøren ved indgangen. Unummerede siddepladser.

-0-

14. maj - 30.sept 2016: Galleri Octopus Art "Fra Abstrakt til Konkret"

Vi har fået et husgalleri, www.gallerioctopusart.dk her på stedet. Faktisk er det ikke helt nyt. Det har boet her i al stilhed i 5 år sammen med den udstillende billedkunstner, Lisbet Lærke, der fejrer 5 års jubilæum som aktiv billedkunstner i Tisvildeleje.

Her skriver du telefonnummer, adresse osv.

Kunstmuseet Julehjertemuseets 2. åbningssæson i Tisvildeleje

Kunstmuseet Julehjertemuseets, The Woven Heart Art Museum , udstilling "H. C. Andersen Passion"  åbnede d. 14. oktober 2015 og måtte forlænges til den 21 december på grund af stort besøgstal. Udstilling med billedkunstner og woven heart artost Lisbet Lærkes fantastiske flettede kunst hjerter skabt i op til 9 stykker flettet papir med forskellige for- og bagsider er nu blevet en fast tilbagevendende tradition i Tisvildeleje. Julehjertemuseet er stadig under opbygning med nye hjerter hvert år og sjove og smukke udstillingsmontrer, der er designet og bygget af møbelkunsthåndværker Lisbet Lærke selv.

Her skriver du telefonnummer, adresse osv.

Særudst.: "Vil du med til Sardinien?" 28 juni 2015

Mikroudstilling med oldtidsillustrationer, der netop var kommet hjem fra udstilling på

Museo Acheologico di Olbia på Sardinien.

Kunstner: Lisbet Lærke / Lisbet Lark

-0-

Kunstudstilling "Tisvildelærrederne" 23.-25. maj og 30.maj- 5. juni 2015

Vores 1. galleriudstilling her på stedet.

Om billedkunstneren Lisbet Lærke´s  udvikling fra abstrakt til naturalistisk maler, tegner, illustrator.  En 3-årig rejse gennem biennaler, museumsudstillinger, rejsende udstillinger, illustrationsopgaver, filmarbejde, modelarbejde, mv. 

31% af de udstillede værker på udstillingen blev solgt.

Julehjertemuseet 12.10.- 14. -12. 2014

Julehjertemuseets åbningsudstilling "Fra 2 -6" om udviklingen af papirhjerter fra2 til 6 stykker papir fletttet sammen til et hjerte med asymetriske og forskellige motiver på for- og bagside, opfindelser af den danske papirkunstner, Lisbet Lærke i 2009-2010.

Børnehavedag i Julehjertemuseet d. 13/10 2014.

4 dage efter åbningen af Julehjertemuseet, inviterede vi Gribskov Kommunes børnehaver og børnehuse på besøg hos os i Julehjertemuseet. Det kom der en ret sjov dag ud afmed masser af liv på museet.

D. 9/11 2014

Indsamling af bidrag til DR´s indsamling af musikinstrumenter til Grønlands Børn.

FB-administratoren for FB-siden, "Julehjertemuseet.dk" , havde opdaget, at Julehjertemuseet har mange fans i Grønland. Da vi hørte det, kvitterede vi lige med en lynindsamling i Julehjertemuseets åbningstid d. 9/11 2014 af brugte, men brugbare musikinstrumenter til Grønlands børn, vores bidrag til DR´s indsamling af Musikinstrumenter til Grønlands Børn. Det kom der et par smukke og næste ubrugte instrumenter ind på, som efterfølgende er blevet afleveret i DR-byen, som bringer dem videre i forbindelse med programet "Julehilsner til Grønland", der sendes d. 23/12. 2014.

12.-13- april, 19. - 20. april 2014. kl.15-17.

Udstilling / exhibition:  "Is it a...? / Er det en...?" (Gratis entre)

Udstilling af originaludgaven af det danske bidrag til "Paris Prix COAL 2014"

Værk: Flex Furniture, papirkunst / paper art: ..... Kunstner / artist: Lisbet Lærke / Lisbet Lark.

Flex Furniture er som finpudset design blevet sat i produktion i Danmark som astmavenlig seng og kombimøbel til små boliger: http://www.flexfurniture.dk/.

Flex Furnitre kan fremover og købes /bestilles i Kulturhulen som færdigproduceret design i åbningstiden.

*

7. April 2014.

Konceptet "Kulturhulen" , der på dette tidspunkt været under udvikling i 4 år, etableres i et lokale i Tisvildeleje midtby, og denne hjemmeside oprettes.

*

Del siden